Gaziantep ve Şanlıurfa'nın çözüm ve birlikte yaşamanın modeli olduğunu söyleyen Şahin, "Burada farklı ırk, dil ve dinlerden insanlar bir arada yüzyıllardır yaşıyor. Bu konuda sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya modellik yapıyoruz" dedi.
Bölgesel turizm projesi hazırladıklarını bildiren Başkan Şahin, "Hedefimiz 1 milyon turist çekmek. İyi bir çalışma ile bunu başarabiliriz. Fırat'ı dünya gündemine almalıyız. Zeugma, Rumkale, Halfeti'yle bunu yapmalıyız. Zeugma'daki kazılar için belediye olarak büyük destekler veriyoruz. Kazıların sürdürülmesi ve bu eserlerimizin gündemde tutulması gerekiyor. Verdiğimiz destekler bakanlığın verdiği destekleri dört katını buluyor" diye konuştu.
Bölgesel kalkınmanın önemli olduğunu anlatan Şahin, "UNESCO'da kaçırılan tarihi eserleri anlatırken Gaziantep olarak değil, bölgeyi anlattım. Kalkınmada da bölgesel hareket etmemiz lazım, kardeşlik hukuku da bunu gerektiriyor. Çalışmalarımızda ŞANLIDER'in de desteklerini bekliyoruz. Derneğin güçlü bir potansiyeli var, bunu kentimiz için değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.
ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan da, Şahin'in toparlayıcı kişiliğine dikkat çekerek, dernek olarak kentle ilgili yapılacak çalışmalarda sorumluluk almaya hazır olduklarını açıkladı. Erdoğan, "Sayın başkanımız koltuğuna güç veren bir insan. Hem milletvekilliği hem de bakanlığı döneminde bunu gördük. Belediye Başkanı olarak görevini yerine getirirken biz dernek olarak hemşerilerimizle birlikte ortak yaşama yönelik çalışmalarda mutlaka yanında olacağız" diye konuştu.
Başkan Şahin'e derneğin çalışmaları hakkında bilgiler veren Erdoğan, iki kentin iç içe geçtiğini belirterek, "Kimsenin artık geriye döneceği yok. O nedenle Gaziantep ile ilgili kararlar ve faaliyetlerde sürekli yer almak istiyoruz. Önemli bir potansiyele sahibiz" dedi. Ziyarette, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı da hazır bulundu.